Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány vagy a családom?
  2008-05-18 08:56:43, vasárnap
 
  Gyurcsány vagy a családom?
2008-05-17 12:54:26

A nyugdíjas nénike tépelődései


Kedves Feri!

,,Zavarva lelkem, mint a bomlott cimbalom..." - Nem vagyok egy Arany János, igaz, Feri, lássuk be, hogy te sem vagy egy Petőfi. Mégis, ez az idézet fejezi ki hűen feldúlt lelkiállapotomat. Már a múltkori levelemben is jeleztem, hogy miattad állandó konfliktusban állok a családommal. Csakhogy azóta a helyzet tovább fokozódott, és ma este, tudod, mi történt? Azt mondták, választanom kell köztük és a te blogcsaládod között!

De csak sorjában. Arra kényszerítettek, hogy a te blogod olvasgatása helyett cseteljek-botoljak az interneten, és nézzek meg különböző portálokat, amelyekről ők tájékozódnak. Megtettem. Szörnyű! Kimásoltam néhány dolgot, amelyek szöges ellentétben állnak mindazzal, amiről te írsz. Megkértem őket, hogy azért, szokás szerint, hadd kezdjem most is a te blogoddal. Ezt nagy kegyesen megengedték. Ezt írod többek között:

,,Bárhogy is bűvészkedünk az adatokkal, az mindenképpen kiderül, hogy az eddigi csökkenő ütemű növekedés átváltott növekvő üteműre, és a költségvetési megszorítás kapcsán lelassult magyar növekedés a jövőre vonatkozóan már inkább bizakodásra ad okot" - Bocsáss meg, hogy itt félbeszakítalak, de engem is félbeszakított a fiam, aki röhögő görcsöt kapott attól, hogy ,,csökkenő ütemű növekedés". Azt mondta, hogy valami vagy csökken vagy növekszik, netán lassan csökken vagy lassan növekszik, de ez, hogy ,,csökkenő ütemű növekedés" egyike azon szómágiáknak, amikkel te hülyíted a hozzám hasonló hinni akarókat. Azt is hozzátette, hogy mennyire árulkodó az, hogy: ,,...a jövőre vonatkozóan már inkább bizakodásra ad okot."

- Mama - kérdezte - nem unalmas a rizsa? Hiszen magának Rákosi pajtástól kezdve végig ezt kellett hallgatnia a Kádár rendszerben, hogy vannak még problémák, elvtársak, de jövőre majd jobb lesz. - Hát erre nem tudtam mit mondani, mert tényleg így volt. Na, de idézlek tovább, Feri: ,,Magyarország újra utat fog találni. Az érvelés talaja egyre inkább ki fog csúszni a válságpropagandával kereskedők alól. És mi marad majd nekik? Csak a rosszkedv."

Ezen a mondatodon, hogy ,,az érvelés talaja stb." már nemcsak a fiam, hanem az egész család könnyesre röhögte magát. Azt mondták, hogy ez lenini duma, és felülmúlja azt a képzavart, amit én követtem el, a neked írt legutóbbi levelemben, annak kapcsán, hogy csődbe ment az Amőba: ,,Ez csak úgy történhetett, hogy az ellenség keze ide is betette a mocskos patáját."

Szóval, mindkettőnket kiröhögtek, Feri. Hozzátették, nekem legalább van két mentségem. Az egyik az, hogy én nem magnóra mondom, mint te, mert állítólag a tiédet egy stáb írja le magnóról, nyilván jó pénzért, és elvárható lenne, hogy stilizálják. A másik mentségem az, a családom szerint, és itt megint nagyokat vihorásztak, hogy én nem vagyok miniszterelnök. Megkérdeztem, ebbe mi a humoros, azt felelték, az, hogy még én is jobb miniszterelnök lennék, mint te.

Na, ezek után megnyitottak nekem más portálokat, és mit olvasok az egyiken? Azt hittem, elájulok! Végigolvastam, de csak az elejét másolom ide. Te ezt tudtad? Ez igaz? Válaszolj! Légy erős, akkor jön az idézet. ,,Minden egyes perc, amit a Gyurcsány-kormány a hatalmon tölt, milliárdos károkat okoz az országnak - jelentette ki Répássy Róbert pénteken, a svájci IMD intézet felmérésére hivatkozva. A jelentés szerint Magyarország versenyképessége nem hogy javult volna a kormányzati intézkedések hatására, hanem romlott."

Szabályosan rosszul lettem, különösen azért, mert hivatkoznak erre a svájci izére, őket már csak nem tarthatja sakkban az Orbán! Na, a menyem megsajnált, hozott egy jó erős teát, én pihenésképpen belelapoztam a HVG-be, ott meg ezt olvastam Újhelyi Istvántól: "Feri zseniális képességű államférfi, de külső-belső ellenfelei térdre rogyasztották; kérdés, meddig van értelme így küzdenie."

Felolvastam a családtagjaimnak, de ezen is csak kuncogtak, én megint nem értettem, miért. Megmagyarázták. Ülsz, Feri? Hülye vagyok, hát persze, hogy ülsz, nem szokás állva számítógépezni. Na, szóval, azt mondták, hogy a napoleonoknak sem mondják meg bizonyos nyugodt, csendes helyeken, hogy ők nem is napoleonok, mert az nem célszerű, sokkal jobb, ha zseniális képességű államférfiként bánnak velük, és a problémákat, amiket okoznak, ráfogják a külső és belső ellenfelekre, akik végül ,,térdre rogyasztják" őket, és ettől a dagályos dumától már úgy röhögtek, hogy a könnyük is kicsordult.

Én megrémültem, rájuk szóltam, hogy csendesebben vigadjanak, a falnak is füle van, mire azt felelte a fiam, hogy, ugyan, már a verebek is ezt csiripelik, egy bátor jogásznő már régóta úgy nevez téged, a tévében, élő adásban!, hogy: ,,a hibbant Néró." Ezt nem hittem el, erre ráklikkelt a gondolára, és felolvasott egy részletet egy oda írt levélből. Nem hittem a fülemnek, megnéztem a saját szememmel, rémes! És ráadásul azt is egy nyugdíjas nénike írta, íme:

,,Egy életem, egy halálom, hát akkor én most elmondom, hogy mi az igazán nagy baj! Nem arról van szó, hogy Gy. F. nem akarja érteni a kérdéseket, sem az Oroszéit, sem másokéit. A baj ennél sokkal nagyobb. Gy. F. nem tudja érteni a kérdéseket, nem képes rá.

Ebből kifolyólag senki, se párttárs, se szakadó vagy maradó koalíciós partner, se az ellenzék, se a magyar nép ne tápláljon hiú reményeket. Fájdalmas, de valakinek végre ki kell mondani, s ha más nem vállalkozik rá, akkor kimondja egy nyugdíjas nénike: Gy. F. akkor fog elmenni, ha viszik."

Én ekkorra már teljesen összeomlottam, de a családom még folytatta. Ehhez tudnod kell, hogy Budapesten élek, a XI. kerületben, de fogalmam sem volt a következőről, nem tudom, te értesültél-e már erről, vagy a sok kilométernyi futkározás meg rengeteg blogírás és válaszaink napi többszöri olvasása után erre már nem maradt időd. Idézem a cikk első sorait:

,,Egymás után harmadszor volt határozatképtelen tegnap a XI. kerület önkormányzata. Molnár Gyula MSZP-s polgármester nem mond le, azt sem lehet tudni, mikor hívja össze az újabb ülést. 'Nem kellene fenyegetned!' - ezzel a felkiáltással vált el tegnap Hajdu László független képviselő Molnár Gyula MSZP-s polgármestertől a határozatképtelen ülés után. A jelenet csaknem dulakodássá fajult az önkormányzati hivatal bejáratánál. A Fidesz szerint egyetlen megoldás az időközi választás."

Teljesen ledöbbentem, egy világ omlott össze bennem. Hirtelen a családom szemével láttam magamat. A fiam észrevette ezt, és nagyon szelíden azt mondta: ,,Mama, ugye nem volt érdemes ezt a virtuális ,,blogcsaládot" választania a saját, valódi családja helyett? Láthatja most már, hogy hiába tartozott egy blogba a miniszterelnökkel, attól még nem tartozott egy bogba vele. Ő milliárdos, és egy távoli hegyen lakik, egy megközelíthetetlen, őrzött, elkobzott villában, mi meg itt élünk egy panelben, és az ünnepi ebédnél nem futotta húsra, csak szójára, mikor a miniszterelnök receptjét utánozta. Az ő fiktív ,,családjának" tagjai csak eszközök az ő kezében, hiszen már az utcára sem teheti ki a lábát, anélkül, hogy ki ne fütyülnék. Nem maradt neki más lehetősége a kapcsolattartásra, csak az internet."

Ekkor a férjem, aki igen szűkszavú ember, váratlanul felállt, kihúzta magát, és azt mondta: ,,Viszont mi ezt a panelt munkával szereztük, és ellenünk nem folynak sokszorosan elhalasztott perek."

Szinte ledermedtem, sok volt ez nekem. Hogy felvidítsanak, mutattak egy jópofa írást, amelyben ez a mostanában előszedett Gyenesei válaszol egy újságírói kérdésre. "Szó sincs arról, hogy politikai eseményeken viselném vagy mutogatnám a piros alsónadrágomat, amely egyébként rajtam volt olyan fontos alkalmakkor, mint az érettségi vagy más vizsgák - válaszolta már délután, a kormány-önkormányzatok egyeztető fórumának tegnapi ülésén Gyenesei István azon kérdésünkre, hogy miniszteri eskütételekor a Parlamentben is megtartja-e korábbi hagyományos akcióját, kabala-alsónadrágjának bemutatását. A miniszterjelölt akként ünnepelte például a 2006-os parlamenti győzelmét, hogy újságírók előtt letolta a nadrágját. Gyenesei leszögezte: hétfői eskütételekor egy másik alsónadrágot vesz majd magára, mit ki is választott már. Azt, hogy mutogatni is fogja-e, nem árulta el."

Ezek után meg is mutatta a fiam a színes fotót erről a Gyeneseiről meg az ő piros alsógatyájáról, én nem vagyok egy prűd nő, de hátul nincs is semmi, csak a csupasz ,,sej-haj, száll az ének, zenga zének", fogalmam sincs, mi fogja össze derékban, na és, ezt fogod te kinevezni miniszterré? A fiam azt mondta, ma már nem akarnak többet rám zúdítani, mert több nap, mint szója, de valami öt vagy hat büntetőeljárás indult ellene. Úgyhogy ezzel a pasival ez a piros alsógatya a legkisebb gond.

Ja, és azt is hozzátette még, hogy különben is madarat tolláról, meg hogy neked, Feri, úgy kell az ő voksa, mint neki az a rémes kabala-gatya.
És ezzel búcsúzom. Sajna, örökre.


Egy nyugdíjas nénike
Mikó Eszter
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyképessége, lelkiállapotomat, családtagjaimnak, alsónadrágjának, félbeszakítalak, miniszterjelölt, polgármestertől, kényszerítettek, önkormányzatok, megmagyarázták, számítógépezni, félbeszakított, büntetőeljárás, államférfiként, alsógatyájáról, alsónadrágomat, miniszterelnök, önkormányzata, konfliktusban, mindkettőnket, összeomlottam, végigolvastam, felkiáltással, felvidítsanak, napoleonoknak, önkormányzati, rogyasztották, eskütételekor, költségvetési, pihenésképpen, következőről, magyarország, blogcsaládod, megkérdeztem, blogcsaládot, szómágiáknak, nyugdíjas nénike, bomlott cimbalom…, idézet fejezi, múltkori levelemben, helyzet tovább, mindenképpen kiderül, eddigi csökkenő, költségvetési megszorítás, jövőre vonatkozóan, hozzám hasonló, érvelés talaja, egész család, ellenség keze, mocskos patáját, stáb írja, másik mentségem, Kedves Feri, Arany János, Répássy Róbert, Újhelyi Istvántól, Molnár Gyula MSZP-s, Hajdu László, Gyenesei István, Mikó Eszter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Idő  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gonosz démon-álarc  Az engedelmesség miért nem vál...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png cica  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Csak a fogyatkozás látható  Nagyi telefonál  Png virág  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Minden harmadik...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Erdőn  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Örülök, hogy látlak!  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Idő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png fotel  Alázat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nem méltó hozzád  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Esti kép  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor  Png ház  Nagyon különös  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
nyugdíjas nénike, bomlott cimbalom&#8230, idézet fejezi, múltkori levelemben, helyzet tovább, mindenképpen kiderül, eddigi csökkenő, költségvetési megszorítás, jövőre vonatkozóan, hozzám hasonló, érvelés talaja, egész család, ellenség keze, mocskos patáját, stáb írja, másik mentségem, családom szerint, elejét másolom, hatalmon tölt, országnak &#8211, jelentés szerint, kormányzati intézkedések, svájci izére, menyem megsajnált, dagályos dumától, bátor jogásznő, hibbant Néró, saját szememmel, igazán nagy, cikk első, újabb ülést, felkiáltással vált, határozatképtelen ülés, jelenet csaknem, önkormányzati hivatal, időközi választás, világ omlott, családom szemével, fiam észrevette, virtuális &#8222, bogba vele, távoli hegyen, ünnepi ebédnél, miniszterelnök receptjét, panelt munkával, jópofa írást, mostanában előszedett, újságírói kérdésre, piros alsónadrágomat, érettségi vagy, miniszterjelölt akként, 2006-os parlamenti, másik alsónadrágot, színes fotót, csupasz &#8222, piros alsógatya, legkisebb gond, versenyképessége, lelkiállapotomat, családtagjaimnak, alsónadrágjának, félbeszakítalak, miniszterjelölt, polgármestertől, kényszerítettek, önkormányzatok, megmagyarázták, számítógépezni, félbeszakított, büntetőeljárás, államférfiként, alsógatyájáról, alsónadrágomat, miniszterelnök, önkormányzata, konfliktusban, mindkettőnket, összeomlottam, végigolvastam, felkiáltással, felvidítsanak, napoleonoknak, önkormányzati, rogyasztották, eskütételekor, költségvetési, pihenésképpen, következőről, magyarország, blogcsaládod, megkérdeztem, blogcsaládot, szómágiáknak, intézkedések, történhetett, alsónadrágot, tájékozódnak, belelapoztam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.